Schermafbeelding 2021-11-23 om 17.21.57.png

Lekker erbij te serveren met:

- Brood

- Komkommer

- Witlof

- Bleekselderij 

- Cherrytomaatjes 

Ingrediënten voor 4 personen 

- 300 gr Gruyère 

- 200 gr Emmentaler 

- 200 gr  Appenzeller

- 1 teentje knoflook 

- 300 ml droge witte wijn 

- 1 scheutje citroensap 

- 1 glas Kirschwasser of jenever

- 1 el maïzena

- vers gemalen peper 

Zwitserse kaasfondue

Bereidingswijze

 

Stap 1

Rasp de kaas 

Stap 2

Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het. 

Stap 3

Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat het smelten. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas.

Stap 4

Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met peper. Zet de fondue op tafel op een warmhoudplaatje.