top of page
Lekker erbij te serveren met:
- Brood
- Komkommer
- Witlof
- Bleekselderij
- Cherrytomaatjes
​
​
Ingrediënten voor 4 personen
​
- 300 gr Gruyère
- 200 gr Emmentaler
- 200 gr Appenzeller
- 1 teentje knoflook
- 300 ml droge witte wijn
- 1 scheutje citroensap
- 1 glas Kirschwasser of jenever
- 1 el maïzena
- vers gemalen peper
​
Zwitserse kaasfondue
Bereidingswijze
Stap 1
Rasp de kaas
Stap 2
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het.
Stap 3
Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat het smelten. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas.
Stap 4
Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met peper. Zet de fondue op tafel op een warmhoudplaatje.
bottom of page