Mosselen met Gorgonzola
Dit recept is voor 2 personen.
​
​
Dit heb je nodig voor 2 personen:
-
1 portie mosselen (pak á 2 kg)
-
250 gr gorgonzola of andere blauwe kaas
-
150 ml slagroom
​
Stap 1
Spoel de mosselen in een vergiet eerst af. Mochten er al mosselen open gegaan of kapot zijn, haal deze er dan uit (die zijn niet goed). Doe de mosselen met ruim water in een grote pan, doe de deksel erop en breng aan de kook. Zodra het water kookt, zul je zien dat de mosselen al opengaan. Laat nog enkele minuten koken.
​
Stap 2
Verwarm nu de slagroom en gorgonzola in een steelpannetje zodat de kaas smelt. Giet dan het water van de mosselen af en schud de pan nog even goed. Nu zijn als het goed is, alle mosselen open gegaan. Mochten er nog schelpen gesloten zijn, dan haal je deze er uit.
Stap 3
Schenk de gorgonzola-roomsaus over de mosselen en klaar is het! Lekker met focaccia of ander brood en een frisse salade.
​
Bereidingstijd: 20 min
​