Hoe onze winkel ontstond
Samen met mijn man hebben we jarenlang met veel passie twee slagerijen gerund, één in Breda en één in Riel. Terwijl hij zich later toelegde op de productie van ambachtelijke vleesproducten, begon ik uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Mijn liefde voor delicatessen en koken bracht me vaak in de kleine, authentieke winkeltjes tijdens reizen naar het buitenland. Die ontdekkingen inspireerden me om iets soortgelijks te beginnen, een plek waar mooie culinaire producten samenkomen.
In 2015 werd mijn droom werkelijkheid toen ik het nostalgische pand aan de Vrijthof zag. Zonder aarzelen besloot ik de uitdaging aan te gaan en mijn eigen delicatessenwinkel te openen. In het begin hielp mijn oudste dochter Britt elke zaterdag mee. Al snel raakte ze zo betrokken bij de winkel dat ze na haar opleiding besloot om volledig mee te werken. Mijn jongste dochter ondersteunt ons op zaterdag, terwijl ze haar studie aan de hotelschool volgt.
​
Zo is onze winkel echt een familiebedrijf geworden, waar passie voor kwaliteit en smaak centraal staat.
​
Wie zijn wij?
Ik ben Charlotte Verhoeven, samen met mijn man en onze drie dochters Britt, Bente en Romy, woon ik sinds 2021 in het prachtige Hilvarenbeek. Ook onze trouwe viervoeter Roof hoort bij ons gezin. Mijn passie ligt bij koken en het ontdekken van de beste delicatessen, met name uit Italië en Spanje. In onze winkel deel ik graag de smaken en producten die me inspireren tijdens mijn culinaire avonturen. Naast mijn liefde voor koken, speel ik graag een potje padel en geniet ik van een etentje buiten de deur.
Britt aan het woord
Ik weet het nog als de dag van gisteren toen mama voor het eerst vertelde over haar idee om een delicatessenzaak te beginnen. Ik was meteen razend enthousiast, want het leek me geweldig om samen iets op te bouwen. Lekker koken, borrelplankjes maken voor vrienden en familie – dat is echt mijn ding. Iedere keer als we op vakantie waren, móest ik gewoon even binnenlopen bij die schattige delicatessenzaakjes met hun heerlijke producten. Dat maakte me altijd zo blij!
En nu, sta ik zelf in zo’n zaak – en wel samen met mijn moeder! Toen ik op zaterdag begon bij Charlots', terwijl ik nog de opleiding aan het SintLucas volgde, merkte ik al snel hoe leuk ik het vond. Het duurde niet lang voordat ik mama belde tijdens het openingsweekend: "Mam, ik stop met school en kom bij jou werken." Hoewel ze het geweldig vond dat ik zo enthousiast was, moest ik natuurlijk wel eerst mijn opleiding afmaken. Maar meteen daarna ben ik full-time aan de slag gegaan bij Charlots' en ben ik nu ook verantwoordelijk voor de website, social media en het maken van onze heerlijke salades.
​
Het runnen van een delicatessenzaak brengt zoveel variatie met zich mee, en dat maakt het juist zo leuk. Samen met mama nieuwe producten uitzoeken en daar gepassioneerd over vertellen aan onze klanten, dat is waar we van genieten. Bij ons thuis draaide het altijd om gezelligheid en lekker eten – een goede borrelplank was nooit ver weg. In de toekomst zal ik de winkel voortzetten, maar voorlopig geniet ik nog volop van het samen werken met mama.