Truffel pasta 

truffelpasta.PNG

Dit recept voor 4 personen 

-500 gr. Verse Pasta Liguria Trofiette

- 2 sjalotjes

- 250 gr. kastanje champignons

- 100 gr. shitake champignons

- 150 gr. oesterzwammen 

- 2 teentjes knoflook

- 250 ml kookroom

- 80 gr. Truffel tapenade Masimaro 

- Basilicum 

- Truffelolie Masimaro

- scheutje witte wijn

- Pecorino-truffel poeder of Parmezaanse kaas


 

Bereiding:

Stap 1. 

Snipper de sjalotjes en snijdt de knoflook fijn, bak deze fruitig in een pan met scheutje olie. 

Stap 2.

Voeg de 3 soorten champignons toe en bak deze mee.

Blus deze af met een scheutje witte wijn en breng op smaak met peper en zout. 

Stap 3. 

Kook in de tussen tijd de pasta zoals vermeldt op de verpakking met daarbij een snufje zout. 

 Stap 4. 

Voeg de kookroom en de basilicum toe aan de champignons met een lepel van het pastawater voor de binding en voeg na 2 min de truffeltapenade toe. 

Stap 5. 

Verdeel de pasta over de borden, een toefje rucola erop. 

Garneer af met pecorino truffelpoeder en bedruppel vlak voor het serveren de truffolie. 

Smakelijk!!!