
Traditionele Italiaanse Pizza
Benodigdheden:
1 Verse pizzabodem
2 el tomatensaus Peperoni van Cantadini
2 tl Pesto benjamino
1 Burrata
9 plakjes Chorizo iberico
4 plakjes Serannoham
4 zongedroogde tomaten
20 gr pecorinokaas
5 blaadjes Basilicum
Bloem
​
optioneel balasmicocréme
​
Bereidingswijze
​
stap 1
Verwarm de oven ondertussen op 200 graden
​
Stap 2
Pak een ovenplaat met een bakpapier en bestrooi deze met bloem. Leg de pizzabodem op het bloem en begin van binnen naar buiten de duwen, zodat je een mooi ronde of rechthoekige pizza krijgt met een korst.
​
Stap 3
Doe in het midden van de pizza, de tomatensaus en later daar de pesto overheen. Beleg als volgt de pizza met de zongedroogde tomaten en de Chorizo. En sluit af met de pecorino die je er overheen raspt voor het de oven in gaat. Kijk op de verpakking voor de omschrijving van het afbakken van de pizza.
​
Stap 4
Wanneer de pizza klaar is, beleg je het verder met Serannoham, burrata, pecorinokaas, basilicum en Balsamico-crèma.
​
Stap 5
Nu is de pizza helemaal af en kan het genieten beginnen! Tip ook leuk voor bij de borrel.
​
Bon Appetito!
​
Bereidingstijd zonder rijzen 20 min.
​
​
​