top of page

Traditionele Italiaanse Pizza 

IMG-7823.jpg

Benodigdheden:

1 Pizzabol Van lemmen  ( 5 uur laten rijzen)

2 el tomatensaus Peperoni van Cantadini 

2 tl Pesto benjamino 

1 Burrata 

9 plakjes Chorizo iberico 

4 plakjes Serannoham 

4 zongedroogde tomaten  

20 gr pecorinokaas 

5 blaadjes Basilicum 

Bloem 

 optioneel balasmicocréme

Bereidingswijze

stap 1 

Heel belangrijk haal de pizzabol uit de verpakking en laat minimaal 5 uur rijzen op kamertemperatuur.  Verwarm de oven ondertussen op 200 graden 

Stap 2 

Pak een ovenplaat met een bakpapier en bestrooi deze met bloem. Leg de pizzabol op de bloem en begin van binnen naar buiten de duwen, zodat je een mooi ronde pizza krijgt met een korst. 

Stap 3 

Doe in het midden van de pizza, de tomatensaus en later daar de pesto overheen. Beleg als volgt de pizza met de zongedroogde tomaten en de Chorizo.  En sluit af met de pecorino die je er overheen raspt voor het de oven in gaat. De pizza moet  op 220 graden, 10 min in de oven. 

Stap 4 

Wanneer de pizza klaar is, beleg je het verder met Serannoham, burrata, pecorinokaas, basilicum en Balsamico-crèma. 

Stap 5 

Nu is de pizza helemaal af en kan het genieten beginnen! Tip ook leuk voor bij de borrel.

Bon Appetito!

Bereidingstijd zonder rijzen 20 min. 

bottom of page