top of page
IMG_4512.jpeg

Tomatenrisotto met N'duja

Deze heerlijke risotto met n’duja is ontzettend lekker. N’DUJA is een smeerbare chorizo uit Calabrië. Het heeft een pittige smaak, daarom doe ik er niet al te veel van in. 

 

De benodigdheden voor 2/3 personen: 

 

- 150 gr risottorijst 

- 1 burrata of bakje stracciatella

- 1 ui 

- 2 tenen knoflook 

- 100 ml witte wijn 

- 1 blik met cherry tomaatjes (gepeld) 

- 1 el N’DUJA 

- 1 el suiker 

- 1/2 tak basilicum 

- 1 liter groente bouillon 

- klontje boter 

- olijfolie

- peper en zout voor de smaak 

 

Wat moet je doen? 

 

Stap 1 : 

Begin met het snijden van de ui en bak deze samen met de knoflook mooi fruitig.

 

Stap 2: 

Voeg de eetlepel n’duja toe aan de ui en knoflook. Als volgt doe je daar de risottorijst bij en bak dit even mee. 

 

Stap 3: 

Blus het af met de witte wijn en voeg daarna meteen de cherrytomaatjes daar aan toe. Bak dit 5 minuutjes mee.

 

Stap 4: 

Giet de bouillon stapsgewijs over de risotto. Zorg ervoor dat de rijstkorrel zo langzaam gaar wordt. Dit doe je ongeveer 20 min. Beetje bij beetje steeds bouillon er over heen. 

 

Stap 5: 

 

Wanneer de rijst gaar is maak je het af met de basilicum, boter en de Parmezaanse kaas. 

 

Stap 6: 

Meng de burrata met olijfolie en doe een lepel over de risotto heen. En klaar is het recept. Ik maak het hier nog af met balsamico crèma 

 

Eet smakelijk!!

 

Bereidingstijd 30 min

bottom of page