Risotto al Tartufo
​Dit heb je nodig voor 4 personen:
-
Risotto rijst 500 gr
-
250 gr paddenstoelenmix
-
250 gr kastanje champignons
-
2 eetlepels truffeltapenade
-
2 knoflook
-
1 ui
-
rucola
-
20 gamba's
-
Grandano Padano
-
Balsamico crèma
-
1,5l paddenstoelen bouillon
-
Peper & Zout
-
truffelolie
-
optioneel Pecorino-truffel poeder
​
Stap 1
Zet de paddenstoelen bouillon op het vuur en zorg dat de bouillon goed is ingetrokken. Ondertussen snijd je de ui, knoflook, paddenstoelenmix en champignons in blokjes.
​
Stap 2
Begin met het bakken van de ui en knoflook, wanneer deze goudbruin zien doe je daar de rest van de champignons en paddenstoelenmix bij. Bak dit ongeveer 5 min, doe hier alvast een paar druppels truffelolie bij.
Stap 3
Doe de risotto rijst zo bij de rest en begin met 3 soeplepels bouillon. Wanneer de bouillon in de rijst is getrokken, blijf je er bouillon bij doen tot dat de rijstkorrel van buiten zacht is maar een bite van binnen heeft.
​
Stap 4
Marineer ondertussen de gamba's met Tuscany blend kruiden en olijfolie. Bak deze voor ongeveer 10 min.
​
Stap 5
Nu gaan we met de truffel beginnen, doe de twee eetlepels truffeltapenade bij de risotto, laat dit nog even op laag vuur staan. Als laatste rasp je de Grano Pandano over de risotto heen en roer je het even door elkaar. De risotto is klaar!
​
Stap 6
Decoreer de risotto af met de gamba's, rucola, Pecorino-truffel poeder en balsamico crèma.
​
Een heerlijk gerecht, smakelijk!!
​
Bereidingstijd: 30 min