top of page

Pasta Tonno

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • Bucatini pasta van Geurrieri 

  • 2 Tonno tamatensaus van Perché credo 

  • 1 Aubergine

  • 1 Courgette

  • 1 ui 

  • Basilicum 

  • 2 knoflook

  • Grandano Padano

  • Olijfolie Puglia Lamante

  • Knoflookpoeder

  • Peper & Zout

​

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. verspreid deze op een ovenplaat en doe er een scheutje olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder overheen. Zet vervolgens in de oven voor 20 min op 200 graden. 

​

Stap 2 

Kook de pasta 14-16 min en doe in het water een snufje zout. 

 

Stap 3

Snijd de ui en knoflook fijn in blokjes en bak deze tot ze mooi fruitig zijn. Doe daarna de aubergine en de courgette erbij. Even laten bakken en als volgt voeg je daarbij de pastasaus van tonijn. Voor meer binding doe je een schepje van het pastawater bij de saus. Maak op smaak met eventueel peper en zout. Laat dit ongeveer 10 min zo pruttelen. 

​

Stap 4

Meng de pasta bij de saus en schep het over in een pastabord. Dan doe je daar Grandano pandaio over de pasta heen en om het af te maken een blaadje basilicum. 

​

Een heerlijk gerecht, smakelijk!! 

​

Bereidingstijd: 20 min

bottom of page