top of page

Pasta Rode pest & Guanciale 

 

 In de idyllische regio Le Marche, gelegen in het hart van Italië, vindt men de ambachtelijke pasta makerij van Mancini. Met een eeuwenoude traditie en passie voor kwaliteit, wordt elke stap van het proces zorgvuldig uitgevoerd. De pasta, vervaardigd uit de hoogste kwaliteit durum tarwe, staat bekend om zijn stevige textuur en voortreffelijke smaak. Maar het ware geheim ligt in het gebruik van bronzen matrijzen, waardoor elke streng pasta een unieke ruwe structuur verkrijgt. Dit zorgt niet alleen voor een perfecte binding van de pastasaus met de pasta, maar ook voor een unieke  smaakbeleving. Mancini pastamakerij houdt de traditie hoog door het behoudt van het Italiaanse vakmanschap en brengt een eerbetoon aan de tijdloze tradities van de Italiaanse keuken.

 

Benodigdheden voor 4 personen: 

 

Rode pesto 

100 gr zongedroogde tomaten 

50 gr pecorino kaas 

10 gr pijnboompitten 

2 knoflook 

Olijfolie goede scheut 

 

400 gr pasta luigine van Mancini 

3 plakken guanciale 

1 rode ui 

 

Stap 1

 

Begin met het maken van de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een mixer en maal het tot het één geheel is. 

 

Stap 2 

De pesto is klaar, nu gaan we verder met de guanciale. Deze snijd je in blokjes en bakt de guanciale als volgt zonder olie tot ze lekker bruin zien. Ondertussen zet je de pasta op en laat je het koken voor 7 min. 

 

Stap 3

Snijd de rode ui in blokjes en bak ze voor 2 min. Voeg hier als volgt de rode pesto aan toe en 2 lepels pastawater om de saus goed te laten binden. 

 

Stap 4 

Wanneer de pasta klaar is, voeg je deze toe aan de saus en kook je het nog even samen voor 2 min om de pasta en de saus tot een mooi geheel te maken. 

 

Stap 5 

Als laatste garneer je de pasta af met de guanciale en Parmezaanse kaas. En dan is de pasta rode pesto helemaal klaar! 

 

Bon apetito

--

bottom of page