top of page

Pasta alla Norma 

Pasta Alla Norma

Ingrediënten

  • 200 g pasta (Rigatoni of Conchiglie rigati)

  • 1 aubergine

  • 1 blik gepelde tomaten

  • 1,5 el ricotta

  • Handje verse basilicum

  • Parmezaanse kaas (naar smaak)

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • Peper & zout

  • Olijfolie

  • Optioneel: balsamico crema

 

Bereidingswijze:

Stap 1

Snijd de aubergine in halve cirkels en leg deze in een schaal. Bestrooi met zout en laat 20 minuten staan.

Stap 2

Snijd ondertussen de knoflook, rode ui en basilicum. Fruit de ui, knoflook en 3/4 van de basilicum 2 minuten in een pan met olijfolie en voeg daarna de gepelde tomaten toe. Laat de saus rustig pruttelen.

Stap 3 

Dep de aubergine droog met een theedoek en knijp lichtjes uit om overtollig vocht te verwijderen. Bak de plakjes vervolgens in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Zet een kwart van de aubergine apart voor de afwerking en voeg de rest later toe aan de pasta.

Stap 4 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar twee soeplepels kookvocht. Roer dit kookvocht door de saus en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de ricotta toe en laat kort mee sudderen tot de pasta klaar is.

Stap 5 

Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door elkaar. Schep de pasta op in een mooi bord, verdeel de overgebleven aubergine erover en maak het gerecht af met Parmezaanse kaas, basilicum en eventueel een druppeltje balsamico crema.

En zo zet je een heerlijk traditioneel Italiaans gerecht op tafel. Buon appetito!

Contactgegevens

Paardenstraat 3, Hilvarenbeek, 5081CG 

britt.charlotsdelicatessen@gmail.com |  Tel: 013 - 5913269

Openingstijden

Donderdag 09.00 - 18.00u

Vrijdag        09.00 - 18.00u

Zaterdag     09.00 - 16.00u


 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Bedankt voor de inzending!

Mosselen zien er misschien niet zo charmant uit, maar wat zijn ze lekker en in combinatie met gorgonzola is het helemaal smullen! 

Mosselen met Gorgonzola  

Verse mosselen en mediterrane delicatessen op een bord
bottom of page