unnamed.jpeg

Pasta Nduja 

Dit recept is voor 4 personen. 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • Mustaccioni pasta van Geurrieri 

  • 2 Burrata

  • Nduja 

  • Tomaten passata

  • 2 x scheutje Kookroom 

  • rode ui 

  • Basilicum 

  • 4 x takje Cherrytomaten 

  • 2 knoflook

  • Grandano Padano

  • Olijfolie Geurrieri 

  • Citroen 

  • Pistachenoten 

  • Peper & Zout 

Stap 1 

Kook de pasta 14 min en doe in het water een snufje zout. 

Stap 2

Verwarm de oven op 200 graden en doe wat olijfolie en peper en zout over de cherrytomaten en zet deze voor 20 min in de oven. 

 

Stap 3

Snijd de rode ui en knoflook fijn in blokjes en bak deze tot ze mooi fruitig zijn. Doe daarna de Nduja erbij. Even laten bakken en als volgt voeg je daarbij de tomatenpassata en basilicum.. Voor meer binding doe je een schepje van het pastawater bij de saus. Daarna voeg je nog een scheutje kookroom aan de saus toe. 

Stap 3 

Kneed de burrata fijn en voeg hier een scheutje kookroom, olijfolie, peper en zout en geraspte citroenschil toe. 

Stap 4 

Doe de pasta eerst in een schaal, daarna de burrata, de tomaatjes en als volgt de pistachenootjes en maak af met de balsamico crema. 

Een heerlijk gerecht, smakelijk!! 

Bereidingstijd: 20 min