
Pasta Carbonara
​Dit heb je nodig voor 2 personen:
-
250 gr Bucatini pasta van Geurrieri
-
4 Eigeel
-
50 gr Parmezaanse kaas
-
100 gr Guanciale
-
2 El vet van de quanciale
-
Peper & zout
​
Bereidingswijze:
Stap 1 – Pasta koken
Breng een pan water aan de kook en voeg royaal zeezout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is.
​
Stap 2 – Guanciale bakken
Snijd de guanciale in blokjes en bak deze in een koekenpan op middelhoog vuur uit. Zorg dat het vet smelt en de guanciale goudbruin en krokant wordt, maar niet te hard. Zet opzij en bewaar het vet.
​
Stap 3 – Kaas en eigeel mengen
Doe de 4 eidooiers in een kom en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe (houd een klein beetje apart voor later). Voeg ook 2 eetlepels van het warme guancialevet toe en meng alles goed tot een romig geheel.
​
Stap 4 – Pasta mengen
Zodra de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze direct toe aan het eimengsel. Voeg een halve soeplepel pastawater toe en roer krachtig door zodat de saus mooi bindt en romig wordt. Voeg daarna de guanciale toe en meng nogmaals goed door.
​
Serveren
Serveer direct met de resterende Parmezaanse kaas eroverheen. Geniet van deze klassieke en smaakvolle pasta carbonara!
​
Bereidingstijd: 20 min
​