
Pasta amatriciana
​Dit heb je nodig voor 4 personen:
-
500 gr Bucatini pasta van Geurrieri
-
50 gr Parmezaanse kaas
-
100 gr Guanciale
-
blik gepelde tomaten (in de winkel)
-
la dolce pastasaus (in de winkel)
-
1 rode ui
-
1 rode peper
-
verse basilicum
-
Peper & zout
​​
Bereidingswijze:
Stap 1 – Pasta koken
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is.
​
Stap 2 – Guanciale en sausbasis
Bak de guanciale in een koekenpan tot deze goudbruin en knapperig is, maar niet te hard. Haal de guanciale uit de pan en laat het vet in de pan zitten.
Bak in het achtergebleven vet de rode ui en rode peper op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg daarna de gepelde tomaten en de tomatensaus toe. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.
​
Stap 3 – Kaas toevoegen
Voeg ¾ van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus, samen met een klein scheutje pastawater om de saus romiger te maken. Roer goed door.
​
Stap 4 – Guanciale terug in de pan
Doe de uitgebakken guanciale terug in de pan bij de saus en laat nog een paar minuten meekoken.
​
Stap 5 – Serveren
Meng de saus met de gekookte pasta of serveer apart op het bord. Werk af met de resterende Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.
​
Buon appetito! Tijd om te genieten van dit heerlijke Italiaanse gerecht.
​
Bereidingstijd: 20 min
​