
Lasagne Melanzane alla parmigiana
Dit recept voor 4 personen
​
Benodigdheden:
1 aubergine
2 courgette
2 knoflook
3 sjalotjes
1 grote buffelmozarella
70 gr parmezaanse kaas
70 gr extra belegen stompetoren (charlots)
1 blik polpa di pomodoro (charlots')
1 fles tomatenpassata
50 gr verse pesto
2 el paneermeel
1 tl oregano
1 tl chilipoeder
2 tl knoflookpoeder
500 gr half om half gehakt
basilicumblaadjes
olijfolie
​
Optioneel
pijnboompitten
balsamico crema
​
​
bereiding
Stap 1
Begin met het maken van de saus. Bak het gehakt gaar voor 10 min in een braadpan. Voeg daar als volgt de knoflook en rode ui aan toe. Bak dit 5 min met het gehakt mee. Daarna voeg je de polpa di pomodoro en de tomatenpassata toe en breng het op smaak met peper, zout en een tl chilipoeder.
​
Stap 2
We gaan nu verder met de aubergine en de courgette. Snijd de aubergine in ronde plakjes en de courgette in repen. Deze bak je vervolgens in een grillpan gaar met een scheut olijfolie en knoflookpoeder. En snijd de mozzarella in plakjes.
​
Stap 3
Bak voor ongeveer 5 min de paneermeel in een koekenpan met olijfolie, oregano en knoflookpoeder.
​
Stap 4
Verwarm de oven voor op 160 graden. Pak dan een ovenschaal en begin met de eerste laag de saus. Daarop komt de tweede laag met mozzarella en parmezaanse kaas. De derde laag komt de aubergine. Vervolgens herhaal je dit met de courgette en als eindlaag de saus.
​
Stap 5
Over de laatste laag komt nog wat pesto en daarover de geraspte kaas en het paneermeel strooi je er een beetje over heen.
Stap 6
Zet de ovenschaal voor 30 minuten op 180 graden in de oven. Hierna is het recept klaar en kun je het eventueel af garneren met pijnboompitten en balsamico crèma.
Smakelijk!!
​
​
​
​
​