top of page

Lasagne Melanzane alla parmigiana

Dit recept voor 4 personen 

​

Benodigdheden: 

1 aubergine

2 courgette 

2 knoflook 

3 sjalotjes

1 grote buffelmozarella 

70 gr parmezaanse kaas 

70 gr extra belegen stompetoren (charlots)

1 blik polpa di pomodoro (charlots')

1 fles tomatenpassata 

50 gr verse pesto 

2 el paneermeel 

1 tl oregano  

1 tl chilipoeder 

2 tl knoflookpoeder 

500 gr half om half gehakt 

basilicumblaadjes 

olijfolie 

​

Optioneel 

pijnboompitten 

balsamico crema

​

​

bereiding

Stap 1  

Begin met het maken van de saus. Bak het gehakt gaar voor 10 min in een braadpan. Voeg daar als volgt de knoflook en rode ui aan toe. Bak dit 5 min met het gehakt mee. Daarna voeg je de polpa di pomodoro en de tomatenpassata toe en breng het op smaak met peper, zout en een tl chilipoeder. 

​

Stap 2 

We gaan nu verder met de aubergine en de courgette. Snijd de aubergine in ronde plakjes en de courgette in repen. Deze bak je vervolgens in een grillpan gaar met een scheut olijfolie en knoflookpoeder. En snijd de mozzarella in plakjes. 

​

Stap 3 

Bak voor ongeveer 5 min de  paneermeel in een koekenpan met olijfolie, oregano en knoflookpoeder.

​

Stap 4 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Pak dan een ovenschaal en begin met de eerste laag de saus. Daarop komt de tweede laag met mozzarella en parmezaanse kaas. De derde laag komt de aubergine. Vervolgens herhaal je dit met de courgette en als eindlaag de saus. 

​

Stap 5

Over de laatste laag komt nog wat pesto en daarover de geraspte kaas en het paneermeel strooi je er een beetje over heen. 

 

Stap 6 

Zet de ovenschaal voor 30 minuten op 180 graden in de oven. Hierna is het recept klaar en kun je het eventueel af garneren met pijnboompitten en balsamico crèma. 

 

Smakelijk!!  

​

​

​

​

​

bottom of page