
Herfstpasta met pompoen, paprika & feta
Romig, smaakvol en helemaal in de sfeer van het seizoen. Deze herfstpasta combineert zachte pompoen, geroosterde paprika en romige feta tot een heerlijke saus die perfect samenkomt met rigatoni. Een verwarmend gerecht dat je zeker eens moet proberen!
Ingrediënten (voor 4 personen)
-
1 flespompoen
-
2 rode paprika’s
-
2 teentjes knoflook
-
400 g rigatoni pasta
-
Handje verse peterselie
-
1 tl chilivlokken
-
75 g feta
-
70 ml kookroom
-
Kopje pasta-kookwater
-
Olijfolie
-
Peper en zout
Bereiding
-
Oven voorverwarmen & groenten roosteren
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd de flespompoen in blokjes en halveer de paprika’s.
-
Leg de groenten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
-
Rooster 30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
-
-
Pasta koken
-
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af.
-
-
Saus maken
-
Doe de geroosterde pompoen en paprika in een blender of keukenmachine.
-
Voeg toe: 2/3 van de peterselie, 2/3 van de feta, de knoflook, kookroom, chilivlokken en het kopje pastawater.
-
Mix tot een gladde, romige saus.
-
-
Samenbrengen & serveren
-
Meng de saus door de gekookte pasta.
-
Garneer met de overgebleven feta en peterselie.
-
Serveer direct en geniet!
-
Bon appetito! 🍴
