top of page
IMG_4673.jpg

Herfstpasta met pompoen, paprika & feta  

Romig, smaakvol en helemaal in de sfeer van het seizoen. Deze herfstpasta combineert zachte pompoen, geroosterde paprika en romige feta tot een heerlijke saus die perfect samenkomt met rigatoni. Een verwarmend gerecht dat je zeker eens moet proberen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 flespompoen

  • 2 rode paprika’s

  • 2 teentjes knoflook

  • 400 g rigatoni pasta

  • Handje verse peterselie

  • 1 tl chilivlokken

  • 75 g feta

  • 70 ml kookroom

  • Kopje pasta-kookwater

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen & groenten roosteren

    • Verwarm de oven voor op 200°C.

    • Snijd de flespompoen in blokjes en halveer de paprika’s.

    • Leg de groenten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

    • Rooster 30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

  2. Pasta koken

    • Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    • Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af.

  3. Saus maken

    • Doe de geroosterde pompoen en paprika in een blender of keukenmachine.

    • Voeg toe: 2/3 van de peterselie, 2/3 van de feta, de knoflook, kookroom, chilivlokken en het kopje pastawater.

    • Mix tot een gladde, romige saus.

  4. Samenbrengen & serveren

    • Meng de saus door de gekookte pasta.

    • Garneer met de overgebleven feta en peterselie.

    • Serveer direct en geniet!

Bon appetito! 🍴

Contactgegevens

Paardenstraat 3, Hilvarenbeek, 5081CG 

britt.charlotsdelicatessen@gmail.com |  Tel: 013 - 5913269

Openingstijden

Donderdag 09.00 - 18.00u

Vrijdag        09.00 - 18.00u

Zaterdag     09.00 - 16.00u


 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Bedankt voor de inzending!

Mosselen zien er misschien niet zo charmant uit, maar wat zijn ze lekker en in combinatie met gorgonzola is het helemaal smullen! 

Mosselen met Gorgonzola  

Verse mosselen en mediterrane delicatessen op een bord
bottom of page