top of page
recept 3.png

Burrata met pistachepesto, serranoham en peer

Dit recept voor 4 personen 

​

Benodigdheden:

4 burrata van 100 gram 

70 gr serranoham 

2 conference peren 

​

voor de pesto: 

80 gr gepelde pistachenoten

3 knoflook 

60 gr parmezaanse kaas 

40 gr basilicumblaadjes (ca. 1 plant)

125 ml olijfolie, lamante 

Balsamico crèma 

​

Bereidingswijze

​

stap 1 

Begin met het maken van de pistachepesto, doe de pistachenoten, basilicumblaadjes, parmezaanse kaas en de olijfolie in een mixer. En meng deze samen tot een fijn geheel. Verwarm ondertussen de oven op 160 graden.

​

Stap 2 

Schil de peer en snijd deze vervolgt in reepjes. Na het snijden van de peer, leg je de serranoham op een bakplaat en daar doe je een klein beetje olijfolie overheen. Zet deze voor 2 min in de oven tot het knapperig is.  Ga daarna verder met de peer. Verwarm de pan met wat boter en bak hier de peer in tot die mooi goudbruin gekleurd is. 

​

Stap 3 

Nu kan het opmaken beginnen. Begin met de peer leg deze in een ster vorm, leg daarop de burrata, daarna doe je een toefje pesto op de burrata en over de peer heen. Leg een half plakje serranoham op de burrata en kruimel de andere helft over de peer heen. Maak het af met de balsamico crèma.

​

​

​

Bon Appetito!

​

​

​

​

bottom of page