top of page

Pasta Amatriciana 

receptidee1.PNG
Fresh Homemade Pasta
Parmezaanse kaas

Dit recept voor 4 personen 

​

Benodigdheden:

2 Amatriciana tomatensaus 

1 rode ui 

1 rode peper

3 dikke plakken pancetta 

1 pak bucatini van guerrieri 

70 gr pamezaansekaas 

 

optioneel 2 burrata en balasmicocréme

​

Bereidingswijze

​

stap 1 

Snijd de pancetta en rode ui in blokjes. Begin met het bakken van de pancetta en rode peper in een kookpan, bak deze goudbruin en haal dan de pancetta uit de pan. Vervolgens bak je in dezelfde pan de rode ui mooi glazig. Doe daarna de pancetta erbij. 

​

Stap 2 

Zet ondertussen een pan met water op, waar je de pasta in gaar gaat koken. Kook de bucatini pasta 14 tot 16 minuten. 

​

Stap 3 

Voeg aan de kookpan met rode ui en pancetta de Amatriciana tomatensaus. Laat deze ongeveer 8 minuutjes koken, voeg een kopje pastawater toe en laat deze zo 5 minuten koken. 

​

Stap 4 

Rasp de Parmezaanse kaas, zet 1/3 hiervan apart en voeg het reststand toe aan de saus. Deze kook je vervolgens 2 minuten mee tot dat het helemaal gesmolten is. 

​

Stap 5 

Tijd om het op te dienen. Doe eerst de bucatini in een kom, daarna de saus en decoreer het af met Parmezaanse kaas en optioneel de burrata en balsamicocréme voor een geweldige smaak. 

​

Bon Appetito!

​

De producten voor het recept vindt je hieronder. Ze zijn te bestellen. 

​

​

bottom of page