stompetoren

Stompetorenkaas, kaas waar je voor terug komt!

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in

de wei.

Daardoor zitten ze lekkerder in hun vel en zijn ze gezonder.

Het eten van vers gras zorgt voor een rijkere smaakvolle melk.

De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en min. 6 uur per dag buiten. Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. De kaasmakerij staat aangeschreven als beste& groenste kaasmakerij van Nederland.

 In het speciale Stompetoren rijpings pakhuis kan de kaas in alle rust. Doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge tempratuur en hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas smeuïg en krijgt een dunne korst. De kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eind product. Kaas waar je voor terugkomt en zeker niet onbelangrijk de kazen van Stompetoren bevatten minder zout.